Scoutstart 19.1

17.01.2022 kl. 10:04
Information om scoutstarten, vårens gemensamma evenemang samt sommarens lägerdatum.

Vi startar upp scoutterminen onsdagen 19 januari. Vi följer med situationen, men som det nu ser ut gör vi enligt följande:

  • Vi föredrar att ha program utomhus så långt det är möjligt.
  • Inomhus håller vi oss till en patrull per våning och 12-åringar och äldre använder munskydd, som finns att tillgå på plats.
  • Vi fortsätter att göra upp närvarolistor på patrullmötena.
  • Eftersom smittspårningen i Vasa för tillfället inte hinner med, önskar vi att ni meddelar egen ledare om ert barn har deltagit i scout inom 48 timmar före positivt coronatest. Ledaren kan sedan meddela resten av patrullen att de har blivit exponerade.

Information om patrullernas program fås så småningom av patrulledarna. Nedan finns information om gemensamma evenemang och annat aktuellt. Det börjar också snart vara dags för många att planera sommaren, så till er hjälp finns också information om scoutläger och andra scoutevenemang som är på kommande.

SPORTLOVSHAJK

Kåren ordnar även i år möjlighet för scoutfamiljer och mindre grupper att åka på en oförglömlig och miljövänlig ”hemester” på sportlovet. Ta med ved, mat, sovsäck, liggunderlag och varma kläder och kom till ett färdiguppsatt kamintält på Kärleksudden, Utterö! Gratis då en i sällskapet är medlem i kåren. Boka genom att skicka e-post till sundomscout(at)gmail.com och meddela önskat datum. Sätt gärna med några olika datum i prioritetsordning, så pusslar vi ihop en bokningslista.

SPEXRO-EVENEMANG

Under våren kommer vi att återuppta evenemang en gång per månad för spejar-, explorer- och roverscouter. Dessa ordnas gemensamt av Stigfinnarna Sundom och Frikyrkoscoutkåren Stigfinnarna och är en satsning för att de äldre scouterna ska få träffa andra scouter i samma ålder. De ordnas enligt följande: februari (Vörå), mars (Sundom), april (Larsmo) och maj (Kvevlax). Mer information kommer när det närmar sig. Evenemangen är gratis att delta i.

KÅRHAJK 25-26 maj

Stigfinnarna Sundom ordnar traditionsenligt en hajk på Kristi himmelsfärd. Mer information om den kommer senare i vår.

SOMMARENS EVENEMANG

Fjällvandringsläger 6-12 juni
För spejarscouter och äldre (Kungsörnen, Rådjuret, Lodjuret, Ekorren...)
Ordnas gemensamt av Stigfinnarna Sundom och Frikyrkoscoutkåren Stigfinnarna i Pallas-Ylläsfjällen med FiSSc:s fjällstuga Kåtan i Muonio som bas. Mer information kommer i februari och anmälan sker i mars.

Finnjamboree KAJO 15-23 juli
För spejarscouter och äldre (Kungsörnen, Rådjuret, Lodjuret, Ekorren...)
Ordnas av Finlands Scouter i Evois utanför Tavastehus. Till lägret väntas 15 000 deltagare! Sista anmälningsdag är 2 februari och avgiften (250 euro) för det nio dagar långa lägret betalas vid anmälan. Kåren kan ta med max 10 deltagare och lediga platser finns ännu. Kontakta Andreas Sjöblom sjoblom.andreas(at)gmail.com 050-511 9868 så fort som möjligt vid intresse! Mer information om lägret finns på kajo2022.fi.

Scoutläger preliminärt 21-24 juli
För vargungar och äventyrsscouter (Hjorten, Räven, Vargen, Igelkotten, Flygekorren)
Ordnas gemensamt av Stigfinnarna Sundom och Frikyrkoscoutkåren Stigfinnarna på Fritidsgården, Utterö. Mer information kommer senare i vår.

Seglatser
I juli seglas FiSSc:s segelbåt s/y Navigator upp till Österbotten och det finns nu möjlighet för segelintresserade att anmäla sig till seglatser.

Dagsseglats för äventyrsscouter 10 juli i Vasa. Avgift 15 euro. Man behöver inte kunna segla från tidigare. Mer information och anmälan på scout.fi/event/fissc-daggsseglats-for-aventyrsscouter-vasa/

Skärgårdsseglats för spejarscouter och äldre 11-13 juli i Vasa. Avgift 154 euro. Det är bra att ha lite erfarenhet av segelbåt från tidigare. Mer information och anmälan på scout.fi/event/fissc-skargardsseglats-vasa/

Vi ser fram emot en scouttermin och scoutsommar med många roliga äventyr och härlig gemenskap!

Var redo!