Scoutkläder

Scouthalsduk

Scouthalsduken ingår i Sundomscouternas medlemsavgift och erhålls då scouten för första gången avger sitt scoutlöfte.

Stigfinnarna Sundom använder en likadan halsduk som Frikyrkoscoutkåren Stigfinnarna. Halsduken är tegelröd med frikyrkoscouternas märke fastsytt i nedre snibben. Namnmärk gärna din halsduk eftersom hela kåren har likadana!

Scouthalsduken knyts med en råbandsknop (sjömansknop). Äventyrsscouter och äldre får även fästa sin halsduk med en sölja. Lädersöljor får användas av ledare med scoutledarfullmakt.

Scouttröjor

 

Stigfinnarna Sundom har en egen scouttröja som alla Sundomscouter kan beställa. Det är en tunn långärmad trikå som är skön att använda. Om man inte har en scoutskjorta går det också bra att sy fast sina märken på tröjan.

Barnmodell: Fruit of the Loom med muddar i ärmarna.
Storlekar: 128, 140
Pris: 16 €

Barnmodell: Fruit of the Loom college
Storlekar: 140
Pris: 12 €

Vuxenmodell: Clique Fashion-T
Storlekar: XS, S, M, L, XL, XXL
Pris: 23 €

Scoutskjortor

 

Stigfinnarna Sundom använder Finlands Scouters officiella blåa scoutskjorta. Scoutskjortan får användas av äventyrsscouter och äldre.

De som vill ha en scoutskjorta kan beställa den via kåren till rabatterat pris eller direkt från Scandinavian Outdoor (-05 års modell). Man brukar också kunna fynda begagnade skjortor t.ex. på Partiokirpputori på Facebook.

De grundmärken som hör till skjortan kan beställas via kåren som ett paket för 10 €. Följande märken ingår i paketet:

Scoutbuff

Stigfinnarna Sundom har en egen snygg scoutbuff! Meddela din ledare om du är intresserad av att köpa en buff. Priset är 5 €.

Märken

Olika terminsmärken kan beställas av dem som vill enligt ledarens anvisningar. Alla åldersgrupper har sina egna märken. När man byter åldersgrupp tar man bort de gamla åldersgruppsmärkena och ersätter dem med den nya åldersgruppens märken. (Gamla märken kan t.ex. samlas på en poncho, matkärlspåse eller liknande om man vill spara dem.) Lägermärken och andra märken som inte hör till en viss åldersgrupp får bli kvar.

Anvisningar för märkesplacering:

Klicka här för utskrivbar pdf!