Höstinfo

17.08.2023 kl. 14:49
Terminen kör igång 6.9 och här är höstens infobrev till alla scouthem!

Här kommer ett infobrev till alla scouthem! Vi har nu en ny termin framför oss och det är en hel del vi vill informera om, så vi hoppas ni tar er tid att läsa hela brevet och frågar om något känns oklart.

Vi vill samtidigt passa på att puffa för Sundom bygdeförenings jubileumsevenemang nu inkommande veckoslut 19-20.8, där även scouterna deltar på lördagens cykelorientering. Mer info om det lite längre ner i brevet under Höstens evenemang.

Scoutstart 6.9

Onsdagen 6.9 kl. 18.00-19.30 kör vi igång igen med patrullmötena. Mer info om programmet fås av egen ledare så småningom.

Vi vill uppmuntra alla att använda scouthalsduken på patrullmöten och scoutevenemang. Den ger en känsla av samhörighet och visar att vi är scouter!

Meddela om förändringar!

Kom ihåg att meddela om ditt barn slutar i scout, antingen till egen ledare eller genom att svara på detta mail! Medlemsavgiften faktureras enligt uppgifterna i medlemsregistret Kuksa, inte enligt om man deltagit eller inte.

Kolla gärna att era kontaktuppgifter i Kuksa är uppdaterade. Adressen är asiointi.partio.fi. Om ni har problem med att logga in eller t.ex. vill lägga till en vårdnadshavare kan ni vara i kontakt med kårchefen harriet.sten(a)scout.fi.

Medlemsavgift

Medlemsfakturan skickas ut i slutet av höstterminen. Den exakta avgiften för läsåret vet vi efter att Finlands Svenska Scouter haft sitt höstmöte, men den kommer att ligga kring 70 euro för familjens första scout och 50 euro för syskon.

Sociala medier och foton

Vi har som vana att varje vecka lägga ut bilder på sådant vi gjort under patrullkvällen, så följ oss gärna på Facebook (Stigfinnarna Sundom) och Instagram (@stigfinnarnasundom)! Det här är ett sätt för oss att visa till er föräldrar vad era barn gjort under kvällen.

Vi sätter inte ut bilder där barnens ansikten kan identifieras utan oftast är det bilder tagna av ryggen, av händerna eller med suddade ansikten. Om ni inte vill att barnen överhuvudtaget ska finnas med på bilder, så meddela gärna det till oss i så fall.

Höstens evenemang

Vi har en fullspäckad höst framför oss med många roliga och lärorika evenemang som man gärna får delta i utöver patrullens egna möten. Här kommer en lista på dem som är mest aktuella för vår kår:

Sundom bygdeförenings jubileum 19-20.8

På lördag kl. 11-14 ordnas en cykelorientering som är öppen för alla att delta i. Den går via de olika sevärdheterna i byn och då har man också möjlighet att gå in och titta i muséet och de båda kvarnarna så passa på! Du kan starta orienteringen på Museiområdet i Sundom, där du får bekanta dig med byggnaderna på området. Orienteringen går vidare till Utsiktstornet på Öjberget, Nivåstenarna på Markbacken, Södersunds väderkvarn där scouterna tar emot dig med information om kvarnen samt pyssel för barn och slutligen avsluta orienteringen på Meteorian, som håller öppet hus kl. 13-15.

Som en del av cykelorienteringen kan man delta i en frågesport och delta i utlottningen av Sundom t-skjorta. Frågesporten finns på adressen: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=bA7GGSFQDUGrbMhGZzrorP65hgDm6cNAh7KGpgGVArxUQlY3UlU5TDRaNkpLN0hDNFc4OTVMNU1DTS4u

På söndag håller kapellförsamlingen gudstjänst på museiområdet kl. 11 och från kl. 12 säljs laxsoppa och kaffe. Kl. 13 inleds jubileumsfesten med festtal, sång och musik.

Stigfinnarevenemang 23-24.9

Varje höst ordnas ett gemensamt evenemang tillsammans med Frikyrkoscoutkåren Stigfinnarna och dit är scouter i alla åldrar välkomna. I år är det Kvevlax avdelning som står för arrangemanget och de kommer att ordna en fredshajk. Platsen är ännu oklar men mer info kommer så småningom!

Höstfest 4.10

I stället för julfest ordnar kåren i år igen en höstfest. Alla scouter och deras familjer är välkomna med onsdagen 4.10 kl. 18.00-19.30. Platsen klarnar så småningom. Det blir löftesgivning för nya scouter och för scouter som byter åldersgrupp, olika aktivitetsstationer för hela familjen, försäljning av scoutkläder och möjlighet att köpa något gott att äta. Det kommer också att finnas ett loppisbord, så börja redan nu fundera om ni har extra friluftsutrustning eller scoutkläder ni kunde sälja!

Mörkerspårning 1.11

Kårens traditionella reflexspårning ordnas för vargungar och äventyrsscouter (åk 2-6).

Spejardagar i norra Österbotten 4-5.11

För spejarscouter (åk 7-8). Under spejardagarna får man delta i mångsidigt program, träffa nya scoutkompisar och så finns det tid för att bara chilla. Spejardagarna ordnas av FiSSc (Finlands Svenska Scouter) och spejarscouter från många olika kårer deltar. Under spejardagarna 2023 är välmående ett centralt tema. Avgiften är 40 euro. Plats och typ av övernattning är ännu oklar. Anmälan senast 15.9 på https://www.scout.fi/event/fissc-spejardagar-2/.