Förhandsinfo om ÖS på 24/7

29.01.2024 kl. 13:20
Anmälan öppnar 9 februari och här ger vi en del förhandsinformation om lägret och anmälningsförfarandet.
Vi har redan under hösten informerat er om sommarens stora scoutläger ÖS på 24/7 som kommer att samla kring 500 deltagare från Österbottens alla svenskspråkiga scoutkårer. Vi tog också upp förhandsanmälan av er för att kunna uppskatta antalet deltagare från Sundom i vår kåranmälan.

 

Nu är det snart dags för den riktiga anmälan som öppnar 9 februari! 
Vi återkommer med anmälningslänken så fort vi får mera information, men här kommer en del förhandsinformation.

Plats: 
Platsen för lägret har nu blivit fastställd till Hummelholmen i Nykarleby, vilket är en bekant plats för de av våra scouter som var på scoutläger förra sommaren. Eftersom detta är ett större läger skiljer det sig en del från våra vanliga läger. Vi sover i tält tillsammans med egen patrull som vi brukar, men all mat kommer att serveras färdig så det blir mer tid över för programpass och att lära känna nya vänner.

Datum: 
Hela lägret 21-27.7
För vargungar (Haren och Ugglan) 25-27.7

Lägeravgift: 
Hela lägret 160 €, vargungeläger 65 €, annan tid 30 €/dygn

Kåren har ansökt om bidrag för att kunna sponsra en del av lägeravgiften. Alla Stigfinnarna Sundoms deltagare kommer därför att få 20 € rabatt som dras av direkt på lägerfakturan!
(Avgiften blir då 140 € / 45 €)

Anmälningsförfarande:
Anmälan till lägret sker via Kuksa av en myndig person, av scoutens vårdnadshavare eller av en myndig scout. Mellan 9.2 och 20.2 är anmälningen öppen enbart för medlemmar i de kårer som beställt lägret (vilket innefattar Stigfinnarna Sundom). Det finns ett begränsat antal platser och de fylls i anmälningsordning. Den 21.2 öppnar anmälan också för övriga. Anmäl dig i tid och helst så snabbt som möjligt. Absolut sista anmälningsdag är 7.3.  

Om man anmält sig till lägret, men ångrar sig, kan man avanmäla sig fram till 7.3 avgiftsfritt. ÖS på 24/7 har en sommarjobbs-, semester- och miligaranti som innebär att om man blir tvungen att avboka sitt lägerdeltagande på grund av jobb eller militärtjänstgöring kan detta göras innan 31.5. 

Ett villkor för att kåren ska kunna ta med sina scouter på läger är att vi har tillräckligt antal ledare. Enligt förhandsanmälan ser vi ut att fylla villkoren precis, men om det kommer många fler anmälningar än vi räknat med finns det en liten risk att vi inte har tillräckligt med ledare och i så fall måste vi lösa det genom att antingen ta in föräldrar som extra ledare eller genom att begränsa antalet scouter. Vi utgår ändå från att det löser sig!

Besöksdag:
Målsättningen är att kunna arrangera en besöksdag under lägret. Det är ytterst begränsat med parkeringsutrymme på lägerområdet och därför kan inga besökare köra in på området med egen bil. Istället ordnas busstransport till lägerområdet, vilket medför att besöksdagen kommer att vara avgiftsbelagd. Beroende på mängden besökare kan också besöksdagen ordnas upp i delar, t.ex. förmiddag och eftermiddag. Mer information om besöksdagen kommer i ett senare skede och anmälan till besöksdagen blir under maj eller juni månad. 

Kuksa-inloggning:
Kolla gärna redan nu att du kommer åt att logga in på asiointi.partio.fi och att du kommer ihåg dina inloggningsuppgifter, så att du är redo när anmälningstiden börjar. Om du behöver hjälp med inloggningen kan du kontakta oss på sundomscout(at)gmail.com så hjälper vi!